Home Bioresonantie Buteyko Methode Tarieven       Wies Dekker           Interessant        Contact    
  Cursussen Konstantin Buteyko

Cursussen Buteyko Methode

De Buteyko ademtherapie bestaat uit vijf bijeenkomsten, in een periode van twee weken. Zes weken na de cursus is er een evaluatiebijeenkomst ingepland (deze bijeenkomst is facultatief en wordt niet in rekening gebracht). In de periode tot de evaluatiebijeenkomst is er (indien gewenst) wekelijks telefonisch overleg, over de voortgang. Ook e-mailcontact is mogelijk.

De ademtherapie kan worden verzorgd in een kleine groep (maximaal vier deelnemers), of individueel. De kosten van de groepsvariant bedragen  345,- (inclusief cursusboek, cursusmateriaal, telefonische consulten en/of e-mailcontact). De kosten van een individuele therapie bedraagt voor volwassenen  495,-. Mensen met ernstige hyperventilatieklachten raden wij de individuele variant aan.

Voor kinderen zijn er aangepaste oefeningen. Deze cursus wordt alleen individueel gegeven. Wel is er altijd een ouder bij aanwezig. De kosten van een individuele kindercursus zijn  345,-.


 
Vergoeding door zorgverzekeraar

De Buteyko-methode zit niet in het basispakket van de zorgverzekering. Wies is lid van de beroepsvereniging VBAG. Deze beroepsvereniging wordt door diverse zorgverzekeraars erkend. Vanuit de aanvullende verzekering vergoeden zij (een deel van) de kosten van de ademtherapie, als 'natuurgeneeswijze'.

Er verandert veel rond de zorgverzekering. Informeer bij de zorgverzekeraar of uw Buteyko-therapie voor vergoeding in aanmerking komt. Mocht uw aanvullende verzekering geen dekking bieden... Soms krijgen mensen de cursus vergoed door het UWV of hun werkgever.


 
Inhoud van de therapie

Tijdens de therapie krijgt u een stukje theorie, waardoor u inzicht krijgt in hoe we ademen, waarom teveel ademen slecht is voor de gezondheid en wat het belang is van ademhalen door de neus. Ook bespreken we de rol van medicijnen.

Daarnaast leert u oefeningen om de ademhaling rustiger te maken, en deze te integreren in het dagelijks leven. Het doel hiervan is dat u het volgende bereikt:
1. Minder symptomen, zoals benauwdheid, slecht slapen, hoesten, gejaagd gevoel, angstaanvallen, etc.
2. Een betere algemene gezondheid, minder snel ziek zijn, je fitter voelen.
3. Verminderd medicijngebruik (wel altijd in overleg met uw behandelend arts).

De Buteyko Methode is geen wonderpil waarmee binnen een paar dagen of weken alle problemen zijn opgelost. Dat kan ook niet, met een methode die de oorzaken in plaats van de symptomen aanpakt. Het kost tijd en inzet om chronische, verborgen hyperventilatie terug te dringen. Bij sommige mensen kan dat snel gaan, terwijl anderen hard moeten werken om vooruitgang te zien.