Home       Gezondheid/Links           Nieuws     Situatie in Breda           Contact      

25 januari 2014 - Vraag aan Europese Commissie

In het algemeen overleg van 22 mei 2013 hield minister Kamp de Tweede Kamer voor, dat de Europese Commissie niet toe stond dat alle kosten van de verkabeling in de energietarieven zouden worden verwerkt. Gemeenten zouden een bijdrage moeten leveren van 25 procent. Om het gemiddelde huishouden zo'n 45 eurocent per jaar (!) te besparen, zouden de betrokken gemeenten 110 miljoen euro bij elkaar moeten brengen.

Hoe kwam de Europese Commissie op deze bedragen? Waar was de bijdrage op gebaseerd, vroegen GroenLinks en de SP zich af. De twee partijen dienden op 25 mei 2013 een motie in, om de Europese Commissie nadere informatie te vragen over de van de gemeenten geëiste bijdrage aan het verkabelingsproject. Die motie werd verworpen, door tegenstemmen van VVD, PVV en PvdA.

Dat VVD en PVV tegen de motie stemden, dat kunnen wij ons voorstellen. Maar, waarom stemde ook de PvdA tegen? Die partij zei toch ook de hoogspanningsknelpunten te willen oplossen? Waarom wil de partij dan niet dat deze vragen worden gesteld aan de Europese Commissie? Wat kan daar nu op tegen zijn? We besluiten het aan de PvdA-fractie te vragen. Ondanks herhaalde verzoeken komt er geen enkele reactie.

Idee... Waarom zou er een Kamermeerderheid nodig zijn, om een vraag te mogen stellen aan de Europese Commissie? Waarom vragen we, als geïnteresseerde burgers, zelf niet om uitleg? En dus stuurt de werkgroep een brief naar de Europese Commissie.

Twee weken later komt er een verrassend antwoord...


 
Eerder bericht     -     Later bericht

 

Vraag aan de Europese Commissie