Wies Dekker

Wie ben ik

Ik ben Wies Dekker. Na de middelbare school heb ik de HBO-Verpleegkunde gedaan. Toen mijn kinderen kwamen ben ik een tijd gestopt met werken. Nu in de praktijk is deze opleiding een waardevolle basis.

Buteyko

Ik heb al sinds mijn tiende astma en ben hier meerdere keren voor opgenomen geweest in het ziekenhuis. Hierom heb ik in 2007 een Buteyko-ademtherapie gevolgd. Sindsdien gebruik ik geen luchtwegverwijdende medicijnen meer.

Omdat ik me hier verder in wilde verdiepen heb ik in 2008 een opleiding tot Buteyko-ademtherapeut gevolgd bij het Buteyko-instituut Nederland. Jennifer Stark kwam daarvoor naar Nederland. Sindsdien werk ik als Buteyko-therapeut onder de vlag van Praktijk Visioen.

In 2011 rondde ik ook de opleiding hypnotherapie af. Met name de ontspanningsoefeningen die hierbij aan bod kwamen bleken een waardevolle aanvulling op de Buteyko-methode.

Bioresonantie

In hun jonge jaren hadden mijn kinderen veel last van allergieën. Regulier kwamen we niet verder dan vele voedingsmiddelen vermijden. In 2004 kreeg ik de tip om bioresonantie te proberen. Dit bleek inderdaad te helpen en we konden vele voedingssoorten weer herintroduceren. Omdat dit zo goed werkte heb ik me verder verdiept in bioresonantie. Ik beschik sinds 2008 over een Rayocomp PS1000 Polar en volgde in 2012 de opleiding tot bioresonantie-therapeut. Inmiddels ben ik overgestapt naar de nieuwe versie, de Rayocomp PS1000 Polar 4.0.

In 2015 heb ik de zorg voor de Nederlandse cliënten van praktijk G&R Advies overgenomen. Sindsdien biedt Praktijk Visioen ook bioresoantie-therapie aan. Er is nog steeds nauw contact met Gaby van Wijlen van G&R Advies. Zo hebben we wekelijks een overleg uurtje.

Familieopstellingen

In de 2017 ben ik de opleiding familieopstellingen gaan doen als aanvulling in de praktijk. Toen heb ik mogen ervaren wat een handvaten het geeft om grote veranderingen te weeg te kunnen brengen.

Natuurvoedingsadvies

Logo vbag

In de praktijk komt natuurvoeding ook vaak ter sprake. Om me daar verder in te verdiepen heb ik in 2020 de opleiding natuurvoedingsadviseur gevolgd. Nu kun je hier ook een afspraak voor maken.

Beroepsverenigingen en registraties

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Buteyko-therapeuten (VBT) en van de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen (VBAG).

Praktijk Visioen is geregistreerd bij de ziektekostenverzekeraars als zorgaanbieder (AGB-code 90-53401) en aangemeld bij het CBP (M-1475015). Praktijk en therapeut vallen onder het tuchtrecht van de RBCZ (910940R)